NoFain.ro ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Glume super-faine, Bancuri finuțe, Povestiri cu tâlc, Caricaturi meseriașe, Glume faine în imagini

Şi dacă Hitler se făcea pictor, Auschwitz mai exista? Picturile lui Adolf Hitler

În tinereţe, Adolf Hitler a vrut să devină pictor, dar a fost respins de două ori la examenul pentru Şcoala de Artă din Viena. Dacă ar fi fost admis, soarta lumii ar fi fost alta.

Ironia face ca individul care a ordonat moartea a milioane de oameni și care avea de gând să extermine evreii iar apoi slavii să se dovedească a fi un suflet sensibil, mare amator de piesaje în acuarelă, flori pastelate sau schițe urbane. Există însă și picturi care ar fi putut releva unui psihanalist priceput la artă adevărata față a unuia dintre cei mai diabolici și sângeroși dictatori ai lumii moderne: peisaje calme, calde în care apar contorsionate de obuze și gârbovite de rugină tancuri germane din primul război mondial.

Aceste lucrări asigură o străfulgerare stranie în interiorul minții unuia dintre cei mai răi și dictatoriali indivizi ai istoriei moderne; chiar și printre peisaje pline de culoare există inserturi cu tancuri germane din timpul primului război mondial, fumegânde, pe câmpuri sterpe.

Un indiciu, probabil, al nesiguranței de sine, sau poate o aluzie sfidătoare pentru a evita “greselile” trecutului și de a transforma Germania într-o superputere ambițioasă, destructivă și intransigentă?

 Führerului i se atribuie 3.400 de picturi

Se presupune că între 1907 şi 1945 Adolf Hitler ar fi pictat 3.400 de tablouri, dar nu se ştie numărul exact, nici unde se află multe dintre pânze.

Nimeni nu se laudă că are un tablou pictat de Hitler în colecţia personală! Führerul nu este un motiv de mândrie, iar lucrările sale nu au o valoare estetică deosebită. De aceea, numele cumpărătorilor nu este cunoscut niciodată. Achiziţionarea unei lucrări semnate Adolf Hitler este doar o fiţă.

1.

2.

3.

 

4.

 

5.

 

6.

 

7.

 

8.

 

9.

 

10.

 

11.

 

 

 

 

Sursa   http://www.raftulcuidei.ro/picturile-lui-adolf-hitler/

http://www.libertatea.ro/stiri/magazin/exclusiv-esecul-pictorului-adolf-hitler-a-facut-70-de-milioane-de-victime-1124905

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *