NoFain.ro ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Glume super-faine, Bancuri finuțe, Povestiri cu tâlc, Caricaturi meseriașe, Glume faine în imagini

Batonul copilăriei – Rețetă simplă 🍩 🍪 🎂

Ciocolată de casă – Reţetă ciocolată de casă cu lapte praf. Ciocolata de casă este cea mai sănătoasă pentru că poţi să vezi exact ce conţine. Niciun copil nu refuză o porţie din acest dulce, mai ales dacă are în compoziţie şi alune, fistic, nuci sau stafide…

INGREDIENTE ciocolată de casă:

500 gr. lapte praf
250 gr. zahăr tos
150 ml. apă
1 pachet de unt
2 pliculete de zahar vanilat
2 linguri de cacao
50 gr.alune/arahide/nuci… decojite!

MOD DE PREPARARE:

Într-o cratiţă se amestecă zahărul şi apa şi se pun pe foc. Se lasă să fiarbă aproximativ 7 minute după ce s-a topit zahărul, până devine un sirop cleios.

ATENŢIE : Staţi cu ochii pe ceas şi pe cratiţă să nu vi se zaharisească. În acest amestec se adaugă şi zahărul vanilat, după care se stige focul. Se adaugă untul şi se amestecă energic până se topeşte şi se omogenizează amestecul. După ce s-a topit şi untul se adaugă laptele praf în care s-au amestecat cele două linguri de cacao şi alunele sau stafidele sau ce mai breţi să amestecaţi.

Se va forma ca un fel de aluat mai moale care se poate pune în orice formă. În funcţie de grosimea pe care vreţi s-o aveţi, alegeţi şi vasul în care o puneţi. Se lasa afară la răcit, ulterior se poate pune la frigider sau chiar 20-30 de minute la congelator daca vă este poftă.

Sursă:

Ciocolată de casă – Reţetă ciocolată de casă cu lapte praf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *